Apteekin tuote = lääke + neuvonta

Lääkkeet ovat jokaisen suomalaisen apteekin tärkein tuoteryhmä. Lääkkeet voidaan jaotella seuraavasti: ainoastaan lääkemääräyksellä toimitettaviin reseptilääkkeisiin ja ilman reseptiä saatavilla oleviinitsehoitolääkkeisiin. On muistettava, että itsehoitolääkkeet eivät ole kuitenkaan yhtään sen tehottomampia tai haitattomampia kuin reseptilääkkeet.

Kaikkeen lääkehoitoon liittyy erottamattomana osana neuvonta. Lääkeneuvonta onkin apteekin farmaseuttien ja proviisorien tärkeimpiä tehtäviä lääkkeiden jakelun ja valmistuksen ohella.

Apteekissamme on lääkkeiden lisäksi tarjolla esimerkiksi haavanhoitotarvikkeita, ihonhoitotuotteita, eläintenhoitotuotteita, vitamiinilisiä, täydennysravintovalmisteita, raskaustestejä jne.

Reseptilääkkeet

Lääkemääräyksellä toimitettavista valmisteista lääkeneuvontaa antavat apteekissamme työskentelevät, yliopistokoulutetut, farmaseutit ja proviisori.

Meillä on käytössämme laaja valikoima tietokantoja ja -lähteitä, joiden avulla voimme selvittää lähes jokaisen lääkkeiden käyttöön liittyvät kysymykset. Hyödynnämme mm. lääkkeiden yhteisvaikutusohjelmaa, jolla on mahdollista havaita keskenään yhteen sopimattomat lääke-yhdistelmät. Tarkoituksena on tietenkin parantaa asiakkaiden lääke-turvallisuutta.

Voit keskustella apteekkimme farmaseuttisen henkilökunnan kanssa myös lääkehoidon taloudellisuudesta. Nykyään monelle käytössä olevalle reseptilääkkeelle on olemassa edullisempia rinnakkaislääkevaihtoehtoja. Rinnakkaislääke sisältää yhtä suuren määrän samaa vaikuttavaa lääkeainetta kuin alkuperäisvalmiste ja ne on todettu vertailevissa imeytymistutkimuksissa riittävän samanarvoisiksi keskenään. Lääkelaitos laatii vaihtolistat, joita apteekki noudattaa.


Itsehoitolääkkeet

Perusteellisen lääkehoidon koulutuksen saaneet farmaseutit ja proviisorit auttavat Sinua valitsemaan sopivan hoitovaihtoehdon eri tilanteisiin. Vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä, mutta valintamme ei ole aina jokin tietty lääke, vaan se voi olla myös ohjaus lääkärin vastaanotolle tai lääkkeetön kotihoito-ohje, jos on olemassa itsehoitolääkkeitä tehokkaampia, turvallisempia tai sopivampia hoitovaihtoehtoja.

Itsehoitolääkkeisiin päädyttäessä on muistettava, että ne eivät ole sen tehottomampia tai turvallisempia kuin monet reseptilääkkeetkään. Siksi niiden valinnassa ja käytössä on oltava huolellinen. Valtaosa itsehoitolääkkeistä on tarkoitettu vain lyhytaikaiseen käyttöön. Jos oireet jatkuvat, on syytä kääntyä lääkärin puoleen. Varmistakaa lääkkeen sopivuus henkilökunnaltamme.


Muut hoitotuotteet

Apteekissamme on tarjolla myös runsas valikoima ihonhoitotuotteita. Valikoimassamme on pelkästään apteekista saatavia ihonhoitosarjoja ja esimerkiksi perusvoidevalikoimamme on mittava.

Meiltä löytyy monenlaisia haavanhoitotuotteita. Jos perusvalikoimamme ei riitä, tilaamme yleensä jo seuraavaksi arkipäiväksi Sinulle sopivan tuotteen.