TERVEYSPALVELUT

Mynämäen apteekin tarjoamien terveyspalvelujen hintoja:

Verenpainemittaus 3,00 euroa

Mikrospirometria-mittaus 3,00 euroa

Kehonkoostumusmittaus 5,00 euroa

Kehonkoostumusmittaus Lue tästä lisää...

Lääkityksen tarkistuspalvelu (ajanvarauksella) 19,00 euroa
MEILLÄ VOITTE MITTAUTTAA VERENPAINEENNE

Farmaseuttinen henkilökuntamme mittaa automaattisella olkavarsi-mittauslaitteella verenpaineenne. Lisäksi annetaan neuvontaa aiheeseen liittyen. Mittauksen hinta on 3 euroa.

Verenpaineen säännöllinen seuranta on tärkeää, sillä kohonnut verenpaine voi olla vähäoireinen tai täysin oireeton tila. Kohonnut verenpaine voi vaurioittaa sydäntä ja sepelvaltimoita, mitkä lisäävät vaaraa sairastua sepelvaltimotautiin, aivovaltimotauteihin sekä sydämen vajaatoimintaan.

Ennen mittausta muistathan, ettet rehki, syö, juo kahvia, teetä, kolajuomia tai alkoholia. Älä myöskään tupakoi puoleen tuntiin ennen mittausta.

Apteekissamme on myös myynnissä Omron olkavarsi verenpainemittareita.


Mikrospirometria-mittaus

Mikrospirometria-mittaus sopii keuhkoahtaumataudin seulontaan ja seurantaan. Keuhkoahtaumataudin tyypillisiin oireisiin kuuluu keuhkoputkien pysyvä ahtauma, joka vaikeuttaa uloshengitystä. Erityisesti tupakoitsijoiden, joilla on yskää ja/tai limannousua, olisi syytä tarkistuttaa keuhkojensa kunto.

Mikrospirometria-mittauksella selvitetään uloshengityksen sekuntikapasiteetti (FEV1), joka tarkoittaa yhden sekunnin aikana keuhkoista ulostulevaa ilmamäärää. Tulos ilmoitetaan yksikkönä litraa/sekunti. Tulos ilmoitetaan myös prosentti-osuutena viitearvosta. Viitearvoon vaikuttavat tutkittavan ikä, pituus ja sukupuoli. Asiakas saa mittaustuloksen kirjallisesti. Mittaustulos on hyvä ottaa lääkärin vastaanotolle mukaan, mikäli tulos poikkeaa viitearvosta, jotta lääkäri voi arvioida jatkotutkimusten tarpeellisuuden.

Mikrospirometria-mittauksia tehdään Mynämäen apteekissa ilman ajanvarausta. Mittauksen hinta on 3 euroa.